Branka Femić Šćekić

Rođena je u Podgorici 1986. godine.
Osnovne i specijalističke studije glume završila na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi Bora Stjepanovića 2009. godine. Magistrirala 2013. godine na temu: „Transformacija u glumi, transformacija glumca u lik, transformacija lika“. Stalni je član ansambla Gradskog pozorišta Podgorica od 2010. godine.
Ostvarila je uloge u Gradskom pozorištu Podgorica, Crnogorskom narodnom pozorištu, Zetskom domu, Centru za kulturu Tivat i u nezavisnoj produkciji Teatara Mladih. Igra u predstavama za odrasle, djecu i lutkarskim predstavama. Neke od predstava u kojima igra ili je igrala su: Pukovnik ptica, Kozocid, Don Kihot, Ivo Vizin, kapetan od snova, Cvrčak i mrav, Modro blago, Čuvari tvog poštenja, Bajka o ribaru i ribici, Hormoni, Penelopijada, Čorba od kanarinca, Porodične priče, Oro iz bajke, Na ljetovanju, Instant seksualno vaspitanje, Lažljivci, Mrakuša, Čarobnjak i dr. Igrala je u filmovima Gledaj me, Ruske kape, seriji Grudi i dječjem igranom programu TVCG.
Radila je kao saradnik na predmetu gluma na FDU Cetinje, predavač u dječjim dramskim studijima, a tokođe je i koautor nekoliko projekata koji se tiču edukacije djece o bezbjednosti na internetu i zaštiti zdravlja.
Dobitnica je Nagrade za najbolju mladu glumicu na „Pozorju mladih-Sterijino pozorje“ za ulogu Siri u ispitu „Noć tribada“; Nagrade za najbolju epizodnu ulogu na festivalu „Mojkovačka filmska jesen“ za ulogu Danijele u filmu „Gledaj me“ i Godišnje nagrade Gradskog pozorišta.

Branka Femić Šćekić