Kristina Obradović

Rođena je 17. 11. 1985. godine u Nikšiću.
Osnovne i specijalističke studije (predmet Glas) završila je u klasi prof. Bora Stjepanovića 2009.godine.
Ostvarila je uloge u Gradskom pozorištu Podgorica, Crnogorskom narodnom pozorištu, Zetskom domu, Centru za kulturu Tivat, Nikšićkom pozorištu i u nezavisnoj produkciji Teatara Mladih kao i u međunarodnim projektima na Dubrovačkim Ljetnjim Igrama i u Makedoniji. Igra u predstavama za odrasle, djecu i lutkarskim predstavama. Neke od predstava u kojima je igrala ili igra su: “Kanjos Macedonovic”, CZK, Tivat; “Maškarate ispod kuplja”, Zetski Dom, Cetinje; ” Ljepotica i Zvijer”, Teatar Mladih Cetinje i Gradsko Pozorište Podgorica; “ Ko se boji Virdžinije Vulf”, CNP, Podgoric; “Lukrecija iliti Ždero”, Gradsko Pozorište Podgorica, “ Romeo I Djulijeta”, Dubrovačke Ljetnje Igre, “ Čarobnjak iz Oza”, Gradsko pozorište Podgorica, “ Hasanaginica” CZK Tivat.
Dobitnica je brojnih nagrada iz pozorišnog stvaralaštva, među kojima su i: “ Marul” za glavnu ulogu, za ulogu Anice u predstavi “Maškarate ispod kuplja”, Marulovi dani culture, Split 2007“ Nagrada za najbolju zajedničku glumačku igru” za predstavu “ Ljepotica i Zvijer”, Kotorski festival za djecu, Kotor 2008. Godišnja nagrada CNP-a, CNP Podgorica, 2011. Nagrada Bijenala crnogorskog teatra, Podgorica 2012.“Mucijev Srebrnjak” za ulogu Lukrecije u predstavi“Lukrecija ilit iŽdero”, Mucijevidani, Beograd 2012.“ Nagrada za glumačko majstorstvo” za ulogu Crvenkape, Bake i Mame u predstavi “ Crvenkapa”, Drugi Medjunarodni festival lutkarstva, Podgorica 2013.“Mali Princ” nagrada za glavnu ulogu, za ulogu Doroti u predstavi“ Čarobnjak iz Oza”, Internacionalni festival pozorišta za djecu, Subotica 2015.
U tumačenju filmskih i tv uloga je bila takođe veoma zapažena pa biva nagrađena: za ulogu Divne u “Lokalnom Vampiru”, Mojkovacka filmska jesen, 2011, za ulogu Koviljke u “ Gorčilu”, Mojkovačka filmska jesen”, 2015.Nagrada Celtis za najbolju mladu glumicu, za ulogu Jagode u “Granice, kiše “, Festival “Porodica naroda", Sombor 2018. Nagrada za glavnu žensku ulogu, za ulogu Jagode u “Granice, kiše “, Mojkovacka filmska jesen, 2018.
Kurseve glume i radionice sa djecom i mladima vodi od 2013. godine.

kristina