parallax background

Mjuzikl

DES fest
July 11, 2020
IPA projekat
July 14, 2020
 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i u organizaciji Kulturnog centra Bar, u fazi realizacije je mjuzikl za djecu čiji su glavni učesnici djeca iz Škole glume DES Scena iz Bara i djeca članovi hora Zvjezdice iz Podgorice, još jedan projekat čiji je proces rada drugi put prekinut zbog pandemije virusa Covid 19. U ovoj fazi tražimo alternativno rješenje za online premijeru.

Mjuzikl „Saw taj show“, po autoru teksta/libreta Olivere Inić i autora muzike (kompozicije i aranžmana) Marine Adamov Stojadinović, pod muzičkim vođstvom Ane Klepić i u režiji Vesne Vujošević Labović, zamišljen je kao priča o tinejdžerki Miji koja za nekoliko dana puni šesnaest godina. Međutim Mijini roditelji na čelu sa dominantnim tetkama, kao i svake godine, samoinicijativno odlučuju da pripreme nezaboravnu rođendansku zabavu na koju pozivaju cijelu familiju pa čak i novinare. Mija je isključena iz organizacije. Ona revoltirana roditeljskom odlukom po prvi put razmišlja kako da im se suprotstavi. Svoje dileme dijeli sa društvom.

Kroz zanimljive zaplete, komičan tekst, vedru pjesmu, muziku i ples, upoznajemo se sa velikim brojem likova koji sačinjavaju okruženje svih nas i otvaramo mnoga pitanja:
-Šta je važnije u današnje vrijeme: Društveni trendovi ili podrška individualnom razvoju svakog djeteta?
- Da li se iza prevelike ljubavi prema djetetu sve češće krije ispunjavanje ličnih ambicija roditelja?
- Da li znam da slušam? - Da li imam hrabrosti da priznam grešku, i da li imam hrabrosti da ne postupim onako kako svi od mene očekuju?
Posmatrajući pripreme za jedan tinejdžerski rođendan dobićemo odgovore na sva ova pitanja koje nam život svakodnevno postavlja.