Vesna Vujošević Labović

Rođena je 15.01.1976. godine u Baru gdje završava školu za osnovno muzičko obrazovanje i gimnaziju.
Na Cetinju studira, diplomira i magistrira na Fakultetu dramskih umjetnosti na odsjeku GLUMA u klasi profesora Bora Stjepanovića.
Pripravnički staž završava u Dječijem pozorištu u Podgorici (2000.god) i iste godine počinje njen angažman na Fakultetu dramskih umjetnosti na predmetu Ritmika (segment:Pokret) gdje aktivno radi još trinaest godina. Specijalistički jednosemestralni kurs „Acting with Masks“ - Norveška (Oslo 2008) završava na Oslo University College - Faculty of Art, Design and Drama, Oslo a posdiplomski magistarski studij gluma, na Cetinju 2011.godine.
Ostvarila je uloge u Gradskom pozorištu Podgorica, Zetskom domu, Centru za kulturu Tivat i u nezavisnoj produkciji Teatra Mladih. Igrala je u predstavama za odrasle, za djecu i lutkarskim predstavama. Neke od predstava u kojima je igrala: Zauvijek tvoj, Crvenkapa, Pipi Dugačarapa, Kralj Ibi, Jelena Savojska, Penelopijada, Julija i Romeo, Creeps, Ostatku napredak, Slasti slave. Učestvovala je i u brojnim tv I filmskim produkcijama. Osvojene nagrade: Festival Festić , Beograd 2001. Nagrada za ulogu prodavačice u predstavi Pipi Dugačarapa , režija: Nikola Vukčević;Kotorski festival pozorišta za djecu, 2003. Nagrada za ulogu Prtlje u predstavi Julija i Romeo, režija: Nikola Vukčević; Mojkovačka filmska jesen, 2010. Nagrada za najbolju epizodnu ulogu u filmu Ljubav, ožiljci.
Od 2017.godine selektor je i producent Pratećeg programa na festivalu Barski ljetopis.
Vodila kurseve glume za djecu i mlade, zvanično od 2001. godine u Baru,u saradnji sa Otvorenom školom, zatim u Podgorici i Tivtu u saradnji sa Teatrom Mladih.
Od 2012.godine, kontinuirano radi i razvija projekte i produkcije za djecu i mlade u Baru, gdje i živi.

Untitled design